Spušteni plafoni

Osnovna predost koju dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija

Spušteni plafoni i njihova izrada

Osnovna predost koju dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

Konstrukcija i izrada spuštenog plafona Ploče se fiksiraju na metalne nosače koji kada se ispravno postave čine jednu jaku i čvrstu podkonstrukciju. Ta podkonstukcija osim što ima za cilj da podržava spušteni plafon često se može iskoristiti na još nekoliko korisnih načina (postavka elektro instalacija, ugradnja rasvete, postavka izolacionog materijala su samo od nekih primena).

Spušteni plafoni se realizuju od gipskarton ploča na alu podkonstrukciji, ili u sistemu AMF rastera, mada postoji sve veći broj savremenih rešenja i inovativnih materijala koji osvajaju tržište. 

 

Prednosti Mil Gips spuštenih plafona i estetika prostorije

Pre svega važno je da pomenemo osnovne prednosti Mil Gips spuštenih plafona, koji apsolutno menjaju estetiku prostorije i skrivaju sve što ne želite da se vidi.

Osnovne prednosti spuštenih plafona:

- lako se sprovodi elektro instalacija
- lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
- gips ploče pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine plafona
- spuštenim plafonom se maskiraju instalacije i grede
- spuštenim plafonom se formira prostor koji je odličan izolator...